Na super bikový výlet s dětmi není třeba jezdit daleko od Brna

  ✍️Autor: Ivča 20.09.2024

 

Někdy hledáme skvělý výlet, ale přitom se nemusíme hnát daleko..

Nedávno jsme si s dětmi vyrazili opět na parádní cyklovýlet kousek od Brna, a chceme se s vámi podělit o tip na trasu, která nás fakt bavila. Z České přes Lelekovice do Vranova a zpátky – pohoda, klid, krásná příroda a několik skvělých zastávek pro děti i dospělé. Pojďte se inspirovat!

🚴‍♂️ Start: Česká

V České jsme snadno zaparkovali přímo u vlakové zastávky a naskočili na kola. Trasa je převážně nenáročná bez velkého provozu, takže ideální i pro malé jezdce. 

🛝 Zastávka 1: Lelekovice – hřiště s lanovým centrem

V Lelekovicích jsme objevili skvělé hřiště s lanovým centrem. Naše děti se tam okamžitě rozběhly – lanové překážky pro starší, klasické hřiště pro mladší a k tomu ještě pumptrack, kde se mohly na kolech pořádně vydovádět. Na chvíli jsme se zastavili a užívali si, jak se děti baví – skvělá zastávka pro malé i větší dobrodruhy.

⛰️ Náročnejší úsek

Z Lelekovic na Vranov nás čekal výšlap do kopce a při zpáteční cestě dlouhý sjezd, což pro menší děti může být trochu oříšek. Ale s pomocí Táhla jsme to s naší Barčou (5 let) zvládli parádně. Takže pokud plánujete vyrazit s menšími dětmi, je fajn mít pro jistotu připravený plán B, když se jim nebude chtít šlapat.

🍽️ Zastávka 2: Penzion a restaurace Na Gruntě 

V plánu jsme měli malou pauzu na oběd, tak jsme si ve Vranově našli místo, kde jsme se mohli příjemně občerstvit. Jídlo bylo fajn a atmosféra pohodová. V blízkosti restaurace je také Samovýčep, který stojí za návštěvu.

☕  Zastávka 3: Lesní bar u Jelínka

Cestou zpět jsme ještě narazili na Lesní bar u Jelínka, o kterém jsme slyšeli. Skvělý kafe a dobroty uprostřed lesa? Museli jsme to zkusit! Bar je krásně schovaný mezi stromy a dodal našemu výletu parádní pocit pohody. Dali jsme si pauzu a v klidu nasávali atmosféru okolní přírody.

🏁 Cíl: zpátky do České

Po cestě zpět jsme už jen pohodově šlapali zpátky do České. Trasa má kolem 15 km, takže úplně akorát na půldenní výlet s dětmi. Děti se vyřádily, my jsme si odpočinuli, a celý den jsme si krásně užili.

👕 Co si vzít na sebe?

Pokud přemýšlíte, co na sebe, rozhodně doporučujeme pohodlné a funkční oblečení. My jsme si oblékli  **merino trika**, která nás udržela v suchu a pohodlí, ať už bylo horko, nebo trochu chladněji. A protože občas foukalo, **vesta BC nano** byla naprostým záchranářem – lehká, ale větru odolná, což je na kole fakt znát. Ať už plánujete dlouhou trasu nebo krátkou projížďku, správné oblečení dělá rozdíl!

 

Užijte si výlet!

 

 📍Celá trasa: 

 Mrkni na video: